Ліцеїсти та активісти вимагають прибрати смітники з туристичної вулиці

Учора батьківська, педагогічна й учнівська спільнота Чернівецького ліцею №1 вийшла на мітинг із вимогою перенести контейнери зі сміттям, розташовані перед вікнами навчального закладу, в інше місце.

Окрім того, що смітники під вікнами не дають змоги елементарно провітрити класні кімнати, вони ще й розміщені на вул. Університетській – одній з центральних туристичних вулиць міста, яка веде до перлини нашої архітектури – Резиденції Митрополитів Буковини та Далмації (нині – центральні корпуси університету).

Чиновники, які (уже втретє!) зібралися, аби вирішити питання перенесення смітників комісійно, оглянули можливі місця їх розташування: у сусідньому дворі поруч з громадським туалетом, у дворі по вул. Університетській, 20 та поруч із розміщеними вже контейнерами по вул. Заньковецької, біля кінотеатру «Чернівці». Усі локації залишають питання: поруч із вбиральнею земля в оренді у приватного підприємця, у дворі по Університетській, 20, окрім приватних і державних структур, розташовані трансформаторна будка і Почесне консульство Австрії, а на Заньковецької і без того цілий ряд контейнерів.

Але чиновники пообіцяли, що кричуща проблема буде вирішена у найкоротші терміни. Спека і, відповідно, сморід від сміття наростають. Тож час пішов…

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *