«Ми обираємо – нас обирають…»: Уляна Супрун повідомила про махінації з деклараціями

 

Лікарі та уповноважені особи, які підписують декларації про вибір сімейного лікаря, терапевта чи педіатра у медзакладах, не мають права вносити персональні відомості про пацієнта в систему без згоди пацієнта.

Однак, незважаючи на те, що укладення угоди з лікарем відбувається у присутності пацієнта (шляхом занесення відомостей до електронної системи охорони здоров’я), вже зафіксовані перші випадки шахрайства. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. За її словами, відомі випадки, коли людина приходить до медзакладу, аби підписати декларацію з лікарем, якого він обрав, однак з’ясовується, що в електронній системі МОЗ уже містяться його персональні дані – і декларація з іншим лікарем, якої людина ніколи не підписувала. Пані міністерка запевнила, що в МОЗ обов’язково з’ясують, як таке могло статися, і будуть вжиті заходи для запобігання подібним ситуаціям.

Зазначимо, що національна кампанія з вибору лікаря, яка розпочалася у квітні, не обмежена певним терміном: вона триватиме, поки всі українці не визначаться із своїм лікарем. Нагадаємо, що сімейний лікар може обслуговувати до 1800 пацієнтів, терапевт – до 2 тисяч, педіатр – 900.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *