Туристична привабливість області зростає

Підбито підсумки реалізації проекту «Підвищення туристичної привабливості та формування позитивного іміджу Чернівецької області через впровадження новітніх методів у музейно-краєзнавчу роботу», прийнятого рішенням 39-ї сесії Чернівецької обласної ради V скликання від 19 серпня 2010 року. Зазначений проект увійшов до числа переможців Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування у 2010 році та був реалізований в 2011 році на базі Чернівецького краєзнавчого музею.

У рамках проекту створено «Музейно-туристичний портал Чернівецької області та міста Чернівці» з інтегрованою електронною картою об’єктів культурної спадщини міста та області. Завдяки системі багатомовного аудіогіда в музеї розв’язали проблему екскурсійного обслуговування індивідуальних відвідувачів, особливо іноземців. Для зручності відвідувачів головного музею Буковини, які мають вади зору, виготовлено спеціальні путівники з використанням об’ємного шрифта Брайля, яким користуються сліпі та слабозорі люди.

Фондосховища та експозиційні зали Чернівецького краєзнавчого музею обладнано сучасними приладами контролю та корекції параметрів мікроклімату, що значно покращить умови збереження музейних предметів. Проведено чималий обсяг ремонтних робіт в приміщенні музею, частково відреставровано фасад приміщення, здійснено низку інших заходів.

Загальні видатки на реалізацію проекту становили 1 млн. 557 тис. гривень, з яких 500 тис. грн профінансовано з Державного бюджету України, 980 тис. грн спрямовано з обласного бюджету, а 77 тис. грн надійшли від організацій-партнерів.

Прес-служба Чернівецької облради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *