Три долі, вишиті на полотні: спільна виставка Галини Михайлишиної, Наталії Пташинської та Галини Старинської

 

В Учбово-методичному центрі культури Буковини (вул. Й. Главки, 1-А) відкрито виставку традиційної буковинської вишивки «Три долі, вишиті на полотні».

Автори представлених робіт – народна вишивка, бісерні прикраси – Галина Михайлишина, Наталія Пташинська та Галина Старинська з Чернівців. Спільна виставка, може, найкраще розкриє таланти майстринь – у порівнянні та відмінностях, у неповторному творчому почерку. Якщо придивитися – і це не перебільшення – навіть традиційні хрестики в кожної виходять свої, адже кожна викладає з них свій унікальний творчий портрет. І кожна відтворює, зберігає й популяризує народне мистецтво буковинського краю.

Три вишивальниці, представлені на нинішній виставці, глибоко вивчають зразки старовинних орнаментів і створюють власні. Майстрині освоюють усі можливі техніки ручної вишивки, які згодом успішно втілюють у своїх роботах. Це справжня колекція реставрованих вишиванок, вишитих бісером картин, скатертин, брошок, сумок, рушників, подушок, новорічних іграшок та предметів одягу.

Галина Михайлишина, Наталія Пташинська та Галина Старинська  – члени Буковинського клубу сучасної вишивки «Вечорниці», активні учасниці багатьох культурно-мистецьких заходів буковинського краю.

Вл. інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *