«Панорама-Чернівці» розширює культурно-мистецькі обрії

До 70-річчя нашої області в цьому культурно-розважальному комплексі відбудеться чемпіонат Європи зі спортивних бальних танців.

Такий турнір у Чернівцях відбудеться вперше і серйозні спонсори не надто активно долучаються до його підтримки. Але «Панорама-Чернівці» охоче надає майданчики для розкішного видовищного дійства, адже у назві комплексу, як наголошує його власник Дмитро РАВЛЮК, недаремно, окрім означення «розважальний», є слово «культурний».

– Дмитре Флоровичу, Ви, успішний бізнесмен, підтримуєте елітний вид спорту. Але ж справжні гроші робляться на більш масових видах?

– Завдання нашого комплексу – сприяти розвиткові культури на Буковині. Краяни і гості області вже мали змогу переконатися в особливості спрямування «Панорами-Чернівці»: не просто розваги, а змістовне дозвілля – насамперед, для молоді й дітей, а також для всієї сім’ї.

Людям це цікаво й потрібно. Сучасна молодь має можливість потанцювати (переважно, тупцюючи без особливої вигадки) лише на дискотеках. А бальні танці – це ще й надзвичайно красиво! Ви ж знаєте, яка горда постава у танцюристів, які точені фігурки, які вишукані рухи!
Тому вважаю, що підтримувати таке мистецтво – не тільки треба, а й дуже приємно. Емоції та естетична насолода глядачам гарантовані!

Ми вже організували школу з фігурного катання, з боулінгу та більярду. Треба створювати ще й школу спортивних бальних танців – для людей різного віку. Звісно, не всі стануть чемпіонами, але життя їхнє прикраситься, це точно!

– Які ще проекти Ви здійснюєте чи маєте намір розпочати?

– Під час святкування 65-річчя Перемоги у нас виступав хор ветеранів. Дуже цікаві люди, всю душу віддають пісні… Це й навело нас на думку, що людям старшим практично немає де спілкуватися. Тож ми вирішили організовувати програми для тих, «кому за…»

В інтерактивному кафе «Трансфорс» проходять у навчальний час відкриті уроки для школярів.

Завжди бажані гості на майданчику біля фонтану – творчі колективи з палацу «Юність Буковини».

І, нарешті, усі авторалі, що проходять у Чернівцях, попередньо широко рекламуються (як ми кажемо, «банеруються») в нас – і стартують звідси.

– Відомо, що ви надаєте можливість культурно відпочити незахищеним верствам населення на доброчинних засадах…

– Так, до нас приїздили 215 вихованців о. Михайла Жара з Банченського монастиря, вони отримали в нас весь комплекс відпочинку. Ми надаємо також доріжки для боулінгу інвалідам. Зрештою, саме в нас відбувався і турнір журналістів з цього спорту-розваги.

– Ви з таким захопленням говорите про дитяче й молодіжне дозвілля, що можна здогадатися: ваше дитинство теж було насиченим!

– Угадали! Я в шкільні роки займався в усіх гуртках і секціях, де тільки можна було (сміється). Навіть у хорі співав, хоча й не вважаю себе обдарованим голосом. А мій син закінчив школу гри на акордеоні. Дитинство – особливий період життя: можна сміливо мріяти і кожна мрія може здійснитися. Тож особливо тішуся нагодою допомагати у втіленні таких мрій.

– Серпень 2010-го і стане саме часом реалізації мрій для майстрів спортивного бального танцю в Чернівцях…

– Так, чекаю всіх поціновувачів танцювального мистецтва 7-8 серпня на майданчику біля фонтану в «Панорамі» і поверхом вище.

70-річний ювілей області наш комплекс разом з організаторами танцювального турніру ознаменує розкішним шоу. Сподіваюся, що це буде новий рівень дозвілля в нашому європейському місті.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *