ОБЛАСНА ХУДОЖНЯ ВИСТАВКА ДО 206-РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

5 березня 2020-го в центрі культури «Вернісаж» поціновувачі образотворчого мистецтва зібралися на відкриття художньої виставки Чернівецької обласної організації Національної спілки художників України, присвяченої Шевченківським дням.




Більше 100 творів живопису, графіки та декоративно-ужиткового мистецтва від 55 буковинських митців формують експозиційний простір весняної імпрези, відображають сучасність та роки минулі, наводять на роздуми, бентежать чи викликають захоплення, або просто дарують глядачеві радість споглядання!

В ці чудові березневі дні вклоняємось Великому Кобзареві, який не є для нас теперішніх застиглим образом, а живим та креативним художником та поетом, слово якого, як ніколи, актуально для сучасної України.

Тарас Григорович Шевченко — багатогранний геній і одна з найяскравіших постатей українського образотворчого мистецтва середини ХІХ століття. Він проявив себе як художник-живописець, офортист, майстер рисунка, акварелі, сепії та гравюри.

Тарас Шевченко є одним з перших українських мистецтвознавців, погляди якого зберігають свою силу і в наш час.
Образотворча спадщина Шевченка дуже велика: нині відомо понад 1000 портретів, пейзажів, історичних, міфологічних та жанрових композицій.

Виставка триватиме до 22 березня.

Дякуємо митцям і організаторам виставки за експозицію.

Більше фото з виставки за посиланням –  ВКЛОНЯЄМОСЯ ВЕЛИКОМУ КОБЗАРЕВІ!

©Тетяна Спориніна,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *