«Слуги» обіцяють озолотити немовлят. Не всіх


У ВР зареєстровані два законопроєкти від фракції «Слуги народу», у яких передбачається виплата рядовим українцям значних коштів з метою покращення демографічної ситуації в країні.
Законопроєкт №2801 пропонує новий вид матдопомоги сім’ям із дітьми – «Дитині на майбутнє». Тобто в одному з держбанків на дитину, народжену в Україні, відкриватиметься депозит, на який надходитимуть кошти розміром у 50 тис. грн. Гроші зберігатимуться у банку до повноліття дитини, на них нараховуватимуть відсотки. Закон прописує, що відсотки ці не можуть бути нижчими від облікової ставки Нацбанку, тобто за 18 років сума може потроїтися. Цей капітал можна буде використати достроково у трьох випадках: на лікування важких захворювань дитини, купівлю житла у форсмажорних обставинах чи за потреби купівлі нового житла. Але таке щастя світить не всім маленьким українцям та їхнім батькам, а лише тим, що народяться після прийняття нового закону.

Законопроект №2754 пропонує створити «економічний паспорт українця». Це також буде депозит, але гроші на нього надходитимуть від реалізації копалин. До речі, про це йшлося у передвиборній програмі нинішнього президента. Гроші збиратиме  державний Фонд майбутнього. Він же адмініструватиме рахунки і розподілятиме гроші на них. На рахунки розподілятимуть один відсоток від вартості проданих копалин. Накопичене можна буде отримати так само при досягненні повноліття.

Цікаво було б дізнатися, як пропоновані закони захищатимуть дитячі депозити від змін влади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *