«Осінь весільна» – Третє обласне фольклорно-етнографічне свято – покаже гуцульське й бессарабське весілля

1 жовтня, о 13. 00, у Музеї просто неба одружуватимуться гуцул із Путильщини та бессарабка із Кельменецького району – звісно, не по-справжньому, а у театралізованому дійстві. На святі «Осінь весільна» майже дві сотні учасників відтворять весільні обряди гуцульського та бессарабського весілля, які супроводжуватимуться піснями й танцями аматорських колективів двох районів. Гостей частуватимуть калачами з медом. А всіх охочих запросять на майстер-клас з виготовлення й прикрашання весільних калачів. У сценарії  

калач після вінчання, танець молодого з дружбами, викуп молодої, знімання вінка і…  танець з кухаркою.

Учбово-методичний центр культури Буковини проводить таке свято вже утретє. Та нагадаємо, «Осінь весільна» – не нове свято, а відроджене: наприкінці 80-х років минулого століття свято весільної обрядовості заснував у  Чернівцях відомий етнограф та фольклорист Авксентій Яківчук, якого  не стало 2006-го.

Місце зустрічі не змінюється: це Чернівецький обласний музеї народної архітектури та побуту (вул. Січових Стрільців, 38 б). На території музею триватиме ярмарок майстрів народних ремесел, працюватимуть заклади громадського харчування та ігрові майданчики для дітей.

Про початок свята музики заграють о 13:00 і гратимуть аж до 18:00.

А ще 1 жовтня, у день свята, до музею народної архітектури та побуту від 11.30 до 18.00 додатково курсуватимуть тролейбуси маршруту №4.

Залишаймо оселі й святкуємо просто неба!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *