Найгірші передбачення фантастів справдилися.  У Швейцарії почали продавати на розлив… повітря

Пригадується, що й продаж води колись здавався неймовірною вигадкою. Хоча нині всі ми чисту воду вже купуємо. Щоправда, у нас в Україні залишається питання, чи то є чиста вода, – бо ж ніхто нікого в державі не контролює та не перевіряє.

Десять-двадцять років тому, коли в країні починали зростати ціни на украй необхідне людям, вони згарячу гірко жартували, що невдовзі уряд встановить ціни ще й на повітря. Так ось: так уже й сталося. Усе – на продаж. І повітря – теж.   

Як повідомляють  sobytiya.net, з Швейцарії почали імпортувати  гірське повітря. Якщо бути точним, то його продають за кордон на сайті виробника. Таким чином стартап Swiss Alpine Air сподівається забезпечити чистим повітрям найбільш забруднені міста світу, говориться там.

«Щороку туристи приїжджають до швейцарських Альп, щоби насолодитися бадьорими видами та вдихнути найчистіше гірське повітря, – кажуть засновники бізнесу. – Тож це просто експорт свіжого повітря, яке в нас є в достатній кількості. Ми вже експортуємо швейцарську воду з гірських джерел, найсмачніші швейцарські шоколад і сир. Чому б не експортувати чисте повітря? Це найкраще повітря у світі», – наголошують вони.

Охочі можуть замовити чисте альпійське повітря на сайті у 7-літрових ємностях у вигляді аерозоля. Його має вистачити на 120 вдихів. А вартість однієї ємності – 21 долар. Партія з трьох чи шести пляшок реалізується зі знижкою.

За задумом виробників, повітря в аерозолі допоможе мешканцям найбільш забруднених міст світу вдихнути ковток чистого кисню через спеціальну маску, що входить до комплекту.        

Вл. інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *