Тарас Шевченко і українська соборність

Про це – виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва учнів 14-ти художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв. Це ІІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!».

 

На виставці-конкурсі, яка відкрилася 28 січня  у великій залі учбово-методичного центру культури Буковини (вул. Й. Главки, 1-а), представлено понад 100 творів. 

Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» від березня 2002 року проводиться щороку. Виставка тематична, головні меседжи творів, які відбирають на конкурс – ідея соборності України, творчість Тараса Шевченка, сучасна доля та майбутнє українського народу, суспільства,  держави, української родини.

Юні художники буковинського краю постійно стають переможцями цього престижного конкурсу, засвідчують високий рівень підготовки учнів художніх шкіл і образотворчих відділів шкіл мистецтв Чернівецької області.

За час експозиції обласне журі визначить по п’ять  найкращих робіт у двох номінаціях: «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво». У чернівчан і гостей міста є можливість до 25 лютого відвідати виставку й залишити відгуки, а може, й вплинути на вибір поважного журі.

Кращі роботи ІІІ етапу  розглядатиме Всеукраїнське журі, яке  визначатиме переможців конкурсу у Києві. Нагородження відбуватиметься в Національному літературно-меморіальному музеї-заповіднику Тараса Шевченка, на могилі  Кобзаря у Каневі.

Олена ЧАЙКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *