«І не треба нести мені квітку надії…»

Коли поїдеш, любий друже,

Із краю гір, шовкових трав,
Візьми з собою мою пісню —
Я в неї щастя наспівав.

                        Володимир Івасюк.

 

Відомі митці української естради й артисти Чернівецької обласної філармонії запрошують шанувальників української пісні розділити з ними вечір на честь великого Лицаря української музики – Володимира ІВАСЮКА, який відбудеться 4 березня о 17.00 у приміщенні драмтеатру.   

Доля відміряла цьому дивовижному українцю лише 30 років.  Але й таким коротким проміжком часу талановитий композитор скористався сповна. Природа нагородила Володимира величезною кількістю талантів – умінням писати музику та  малювати, віртуозно грати на скрипці, фортепіано, віолончелі, гітарі. Професійний медик Володимир писав пісні та чудово виконував їх. Він устиг створити 107 пісень і 53 інструментальні твори, музичний супровід до кількох вистав. Писав музику до опери про запорозьке козацтво і мріяв писати класичні твори. У його особистому фонді зберігається кількадесят малюнків різних років, переважно шкільних і студентських. Це виконані олівцем або акварельними фарбами натюрморти, пейзажі, портрети видатних людей, автопортрет, шаржі та карикатури. 

Він був надзвичайно скромним – як справжній художник, що працює на майбутнє. Не спекулював своїм ім’ям, яке було тоді на устах у мільйонів людей. Ні зовні, ні внутрішньо ніколи не виділяв себе серед інших, що було дивно як для молодого композитора, на якого раптом звалилося визнання. Володимир не тиражував успіх, як це часто відбувається з багатьма початківцями, які шукають легкого хліба. Жодна нова пісня його не була схожа на вже написані…

Неля МАРКОВСЬКА, музикознавиця

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *