«Вогонь Трипілля» з «Буковинської Трої»

Науково-мистецький семінар до 111-річчя від дня народження Олега Кандиби (Ольжича) у Реваківцях, що на Кіцманщині

З нагоди 111-ї річниці від дня народження Олега Кандиби (Ольжича), знаного у світі письменника та археолога у суботу, 21 липня, в селі Реваківці , що на Кіцманщині, пройде науково-мистецький семінар «ВогоньТрипілля» за участі науковців і митців із Києва, Житомира, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців тощо. Вивчаючи прадавню археологічну культуру буковинського села Шипинці й назвавши його «Буковинською Троєю», Олег Ольжич відкрив світові унікальні глибини рідної культури. Відтак, саме в день його народження започатковується традиційний всеукраїнський науково-мистецький захід, який має консолідувати фахівців і поціновувачів навколо трипільської культури й постаті Олега Ольжича. Місце проведення – Реваківці, Клуб родинного відпочинку «Буковинська Троя».

Науковий семінар має окреслити засадничі вектори вивчення оголошеної тематики та розкрити деякі таємниці реконструкції. Мистецька сторінка включатиме ексклюзивні покази костюмів-реконструкцій і перформанс «Вогонь зі мною», а також дегустацію традиційної їжі прадавніх буковинських хліборобів. Відбуватиметься захід у нещодавно відкритому громадському «Музеї Трипілля» на території Клубу родинного відпочинку «Буковинська Троя»  в атмосфері прадавніх експонатів та реконструйованих зразків кераміки. Всі охочі зможуть зробити тематичні світлини на згадку: працюватимуть фотозони.

Організатори – сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Буковинська Троя» та Учбово-методичний центр культури Буковини.

Інтелектуальний відпочинок у «Буковинській Трої» розпочнеться о 10:00. Вхід – вільний.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *