«Мандариновий рай»: «Нас не крутять на «М1», бо в наших кліпах немає голих дівчат»

Через цю команду пройшли до великого шоу-бізу музиканти з відомих українських банд – «Тартак» і «Бумбокс». Проте сам «Мандариновий рай» ще не досягнув такого високого щабля, як його колеги і друзі по сцені. Про те, чому так сталося і чого слід очікувати від команди у майбутньому, «Версіям» розповів лідер гурту Дмитро ЧЕРВОНИЙ.

– Звідки ваша назва?
– Мені здається, вона несе в собі якісь дитячі мрії. За радянських часів мандарини бували тільки взимку, а запах їхній завжди подобався малюкам і викликав позитивні емоції. Так само, думаю, як і наш гурт.
– Ви записали спільну пісню з хлопцями з «Бумбокса». Як вам із ними працювалося?
– 2001-го ми виступали на фестивалі «Перлини сезону». На той час у нас барабанщиком і бас-гітаристом були теперішні музиканти команди «Тартак». Крім них, у команді грав і Андрій Хливнюк, теперішній лідер «Бумбоксу». Ми з ним дружимо давно, адже родом з одного міста – Черкас. Після перемоги на «Перлинах сезону» ми записали альбом. До нього ж і увійшла спільна з «Бумбоксом» пісня «Година».
– Чи виправдав сподівання ваш дебютний альбом?
– Чесно кажучи, я не знаю, як цей альбом сприйнятий. Знаю, що моєму батькові він сподобався. Насправді, за реакцією слухачів дуже важко слідкувати, тим паче коли вони слухають наші старі пісні, а ми вже нові записуємо. До речі, працюємо над новою платівкою.
– Коли вона вийде?
– Дуже хочу, щоби вона вийшла наступної весни. Не знаю, чи встигнемо, адже ми не «женемося» за кон’юктурою.
– Ви одразу вибрали в музиці свій ліричний стиль?
– Насправді ні. Ми ніколи не вирішували наперед, що і як гратимемо. Наші пісні дуже мелодійні, тож під них не «ліг» би якийсь-там важкий рок. На фестивалі в Унежі ми взагалі грали без ударника – це були акустичні варіації наших пісень.
– Чи мають учасники «Мандаринового раю» ще якісь заняття, окрім гурту?
– Усі учасники команди займаються виключно музикою. Дехто ще навчається, самовдосконалюється. А я, крім музики, знімаю кіно та рекламу.
– Чи пробували ви потрапити в ротацію «гламурних» музичних телеканалів і радіостанцій?
– Ми зняли відео на пісню «Літатиму» з нашої платівки. На «М1» той кліп не взяли, аргументуючи це тим, що композиція дуже сумна. Зрозуміло, що в кліпі не було голих дівчат – певно, тому їм не сподобалося це відео. Проте кліп був у активній ротації каналу «Ентер», хоча я цього так і не бачив – не маю телевізора. А ще нас постійно крутять на різних радіостанціях на кшталт «Просто-радіо».
– Чи існують для вас авторитети в українському шоу-бізнесі?
– Так. Мені дуже подобаються «Гайдамаки» і я вважаю, що це дуже серйозна команда. Імпонують також хлопці з «Бумбоксу», це теж мої друзі. Коли ми з ними зустрічаємось, то про музику не розмовляємо. У нас багато інших тем для розмов…
– Про що востаннє говорили з Андрієм Хливнюком?
– Про дівчат… А про що ж можна говорити?

Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *