Любов за формою і змістом

Переможці конкурсу Надія та Андрій КОЦЮБИ жили на одній вулиці, а познайомились через Інтернет
Переможці конкурсу Надія та Андрій КОЦЮБИ жили на одній вулиці, а познайомились через Інтернет

панувала на цьогорічному конкурсі молодої сім’ї у Чернівцях

…Вони жили на сусідніх вулицях, а познайомилися через Інтернет… Юна бухгалтерка сміялася з його майже дитячого фото на документах, але коли побачила хлопця на власні очі – стало не до сміху: прийшло кохання… Він прийшов відвідати друга в лікарню, а потім приходив ще і ще – відвідувати молоденьку медсестру… Одного дня він просто підхопив її на руки і це стало початком кохання… Він «відкопав» свій скарб – своє кохання – під час археологічної практики… Вони – невиправні оптимісти, які навіть завалену під час ремонту в квартирі стіну розцінюють як розширення простору… Вони – студенти, не набагато старші за Ромео і Джульєтту, образи яких втілювали на сцені…

Сім проявів вічної теми «Він і вона», історії кохання прекрасних, талановитих, доброзичливих і міцних родин, які взяли участь у восьмому міському конкурсі «Молода сім’я-2009». А його ведучими цього разу стали ми – призери конкурсу «Молода сім’я-2004», родина Антонюків. І вже традиційно привідкриваємо для читачів «Версій» лаштунки конкурсу, як це робили, коли були його учасниками і коли судили минулорічні змагання разом з іншими членами незалежного журі.

Родини пройшли через три рівні випробувань. Найбільший успіх здобув конкурс –театралізована постановка: пари освідчувалися одне одному в образах відомих літературних героїв.

Аліна та Микола СЛОТИ – наймолодші учасники конкурсу
Аліна та Микола СЛОТИ – наймолодші учасники конкурсу

Це був справжній вир театру: на сцену виходили д’Артаньян з Констанцією, Бонні з Клайдом, Ромео з Джульєттою, Ассоль з капітаном Греєм, Сулейман із Роксоланою, Солоха з Чубом, Кармен з Хосе… А відкривала і завершувала виставу мелодія з культового фільму Марка Захарова «Той самий Мюнхгаузен».

А глядачам цьогорічні конкурсанти подарували звичайне диво: крім акторської обдарованості, учасники проявили здібності і до співів, і до танців, і до пантоміми – всі ці таланти демонстрували вони, виконуючи домашнє завдання під девізом «Вродися та вдайся». Виходили до глядачів під романтичний «Квітковий вальс».

Старання учасників конкурсу були гідно пошановані. Безліч подарунків – від міського голови Миколи Федорука, від чарівних представниць клубу «Успішна чернівчанка», від фракції БЮТ у міській раді, від приватних підприємців та банків. І організатори конкурсу не залишилися в боргу – вони теж віддячили конкурсантам маленьким дивом. Живим дивом: у симпатичних кошичках просто на сцену винесли кумедних цуценят! З побажанням кожній родині звести власний дім, охоронець для якого в них уже є.

Привітання зі званням «Молода сім’я року» приймали Надія та Андрій Коцюби з донечкою Анастасією. Хоча не можемо стримати непереборне бажання перелічити усі чудові пари: чудових людей – Аліна Голіната-Слота і Микола Слота; Василь і Мар’яна Михайлюки (з синочком Ігорчиком), Віталій та Оксана Ковальчуки, Марина й Віталій Кулікови, Ганна та Віталій Куцуки, Тетяна та Микола Тамой… Бо перемогла в цих перегонах знову і традиційно – любов.

Вона витала тут незримо, але неодмінно, у кожному слові й рухові. Стрибала сонячними зайчиками на обличчях учасників і глядачів, вихлюпувалася з обожнюючих одне одного поглядів закоханих, скупою сльозою блищала на щоках їхніх батьків. Це було свято, справжнє родинне свято.

Тож окрему подяку варто висловити організаторам і втілювачам цього надзвичайно доброго, душевного та людяного проекту – відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради та особисто його начальнику, депутату фракції БЮТ в міській раді Наталі Коцур, міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та його директору Лесі Кузьмі. Бо, завдяки цим людям, ми знову опинилися у вирі таких почуттів, які своїм повноводдям здатні рвати греблі.

Маріанна та Володимир АНТОНЮКИ, ведучі конкурсу «Молода сім’я»

Від редакції:

Маріанна та Володимир АНТОНЮКИ, ведучі конкурсу «Молода сім’я»
Маріанна та Володимир АНТОНЮКИ, ведучі конкурсу «Молода сім’я»

Маріанна Антонюк – начальник відділу в управлінні інформації ОДА; Володимир Антонюк – президент благодійного фонду «Життя заради життя», депутат облради від БЮТ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *