Концерт духовної музики – пам’яті всіх померлих…

Листопад для католиків – це місяць молитовної пам’яті про померлих. Молімося за наших померлих батьків, родичів, друзів, молімося за воїнів, за репресованих і жертв війни, могили яких знаходяться по всьому світу, за померлих парафіян, за добродіїв храму, за першого декана Венцеля Кристофа Кекерта, за бургомістра Антона Кохановського, за померлих мешканців нашого міста, щоб всемилостивий Господь простив їхні гріхи і прийняв до спільноти святих у небесах.
«Отців і праотців, дідів, і прадідів, від перших аж до останніх…
всіх пом’яни, Спасе наш!»

3 листопада у Чернівцях у римо-католицькому костелі Воздвиження Святого Хреста відбувся концерт духовної музики. Захід присвячений пам’яті всіх померлих, яких католицька церква згадує на початку листопада. Вже десятий рік відбувається такий концерт.
У концертній програмі взяли участь солістки Чернівецької обласної філармонії Світлана Бардаус (орган) та Олена Урсуляк (вокал). Також у костелі виступив хор хлопчиків Чернівецької музичної школи №1, керівник Наталія Мацей. Солісти: Мілана Березнякова і Ростислав Лазаренко.
У концерті звучали твори Джованні П’єрлуїджі, Антоніо Вівальді, Георга Фрідріха Генделя, Шарля Франсуа Гуно, Вольфганга Амадея Моцарта та інших композиторів.

Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum.
Benedicta tu in mulieribus,
et benedictus fructus ventris tui, Iesus.
Sancta Maria, Mater Dei,
ora pro nobis peccatoribus,
nunc et in hora mortis nostrae. Amen

Світлана Бaрдаус після концерту з солістами хору



Дякуємо всім,  хто організував цей молитовний задум, урочистий та духовний.

Тетяна Спориніна, “Версії”,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Концерт духовної музики – пам’яті всіх померлих…”