Кінорежисер з Чернівців Кирило Паламарюк: «Коли американці дізналися, що я бариста, їхня реакція була такою: «Ти знімаєш кіно і ти ще вмієш робити каву?!»

Першу камеру Кирило придбав у 16 років, знімав короткі історії і вже тоді мріяв про серйозне кіно. Почав писати сценарії, виготовляв рекламні та іміджеві відеоролики,  які знайшли своє місце на американському ринку. Але почалося все три роки тому, коли опинився на знімальному майданчику режисера Сергія Скобуна на зйомках художнього фільму «Легенда Карпат». Це стало Кирилові Паламарюку поштовхом для спроби реалізувати власну мрію.

Нині Кирилові 26. Він одружений і виховує сина, за плечима робота продавцем-консультантом, перекладачем з англійської, офіціантом. Сьогодні він бариста,  але бачить себе лише у кінематографі. «Приготувати смачну каву – це моя робота, а режисура – це покликання», – каже Кирило. Кіно хоче розвивати й знімати в рідних Чернівцях.

На нещодавньому Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів «БРУКІВКА» у Камянці-Подільському чернівчанин Кирило Паламарюк презентував свою короткометражку «Паралель», продюсером якої виступив Генадій Цуркан. Це лише маленький епізод з історії військових дій на сході України.

Головний герой стрічки – солдат розвідки з позивним «Легіон» – бореться не лише з ворогом, але й з внутрішніми страхами. Чого боїться солдат, для якого вибухи і постріли стали чимсь буденним? Через що проходить він щодня? Що змушує його підніматися й діяти далі – це саме ті моменти,  які автор фільму відобразив у своїй роботі.

Це вже друга робота Кирила, першою, в якій він виступив у співавторстві, була короткометражка «Лист матері», присвячена матерям воїнів АТО.

Більше дізнаєтеся тут: https://www.youtube.com/watch?v=oUGZV02wH0g

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *