«Файне Місто» – людям з інвалідністю

Цьогоріч музичний фестиваль «Файне Місто» популяризуватиме питання доступності до фестивалю людей з інвалідністю та дружнього відношення до навколишнього середовища.

Вже нині фестиваль «Файне Місто» стане доступним для людей з інвалідністю. Для відвідувачів з посвідченням ІІ-ої групи, та для І-ої групи – і осіб, що, їх супроводжують, вхід на фестиваль – безкоштовний. А для людей з ІІІ-ої групою інвалідності надається знижка 50% від вартості квитка.

Організатори разом з партнерам облаштують відповідну інфраструктуру. Зокрема, для людей з інвалідністю І-ої групи та особи супроводження діятиме спеціальне таксі від зупинки громадського транспорту на вул. Львівській до фестивалю – і у зворотному напрямку. Працюватиме телефонна «Гаряча лінія», допомагатимуть волонтери.

Для зручності відвідувачів на території фестивалю будуть розміщені вказівники і карти. Окрім того, до головної сцени та «Території можливостей» будуть прокладені спеціальні доріжки, покриті гумою, які допоможуть гостям на візках комфортно пересуватися між локаціями фестивалю.

Поруч із головною сценою розмістять спеціальний подіум, з якого гості на візках зможуть не тільки чути, але й бачити, що відбувається на сцені. Також на території будуть розміщені і пристосовані для них вбиральні.

Для формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі буде облаштована «Територія можливостей». Кожний охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом із тростинкою із зав’язаними очима.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *