«Бітлз» зближують людей!»

Школярі відзначили день пам’яті Джона Леннона

Приємний факт: з’ясувалося, у Чернівцях є такі школярі, які не просто «зростають» на бітлівських піснях, але й намагаються донести цю музику до своїх однолітків. 9 грудня, з нагоди 30-річчя від дня трагічної смерті визначного музиканта та композитора Джона Леннона, у затишній кав’ярні «Гармонія кави» шанувальники гурту співали пісні легендарної ліверпульської четвірки та згадували творчі та життєві перипетії кожного з його учасників.

– Ідея вечірки виникла несподівано. Спочатку ми хотіли влаштувати флеш-моб на площі Філармонії – розмістити там проектор з екраном, зібрати друзів і, переглядаючи кліпи з титрами, співати пісні «Бітлів» просто неба, – розповідають організатори вечора п’ятнадцятирічна Надія Горбачова та сімнадцятирічна Тетяна Марценюк. – Проте трохи не розрахували з погодою… Тож через мороз, сніг та пронизливий вітер зустріч довелося перенести до теплої та затишної кав’ярні.

У супроводі гітари чи фортепіано, майже без підготовки, з роздрукованими на аркушах словами пісень, юні музиканти, хай і не надто професійно, зате щиро й безпосередньо виконували найвідоміші хіти англійців. Справжньою імпровізаційною окрасою вечора став «Sgt. Hetfield’s Motorbreath Pub Band» більш досвідчених учасників чернівецької рок та джаз-сцени, музикантів, які представляють різні колективи – Олексія Іванкова, Олега Любківського та Юрія Крушницького, яких ведучі жартома охрестили як «молоді Джон, Пол і Рінго».

І якщо дорослішу публіку привели сюди «ностальгійні нотки», то школярів – переважно дитяча цікавість. До кав’ярні навіть довелося приносити додаткові стільці з філармонії.

– Дуже круто! Я вперше була на такій зустрічі і мені дуже сподобалось. Дякую! – це вже з відгуків юних меломанів.

– Я теж була вперше, і навіть не думала, що це так приємно, коли збираються люди з однаковими інтересами! Схоже, я була там наймолодшою…

А на завершення – святковий «бітлівський» торт і спільні співи. Напутнім акордом прозвучав для усіх молодих тілом і духом  «Imagine» Джона Леннона. Справді, такий вечір важко було уявити… Може, нам просто трішки бракує уяви?

Ігор КОНСТАНТИНЮК, „Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *