1 вересня нову марку «Пес Патрон» погасили і у Чернівцях…

1 вересня 2022-го у Чернівецькій дирекції «Укрпошти» спільно з Головним управлінням ДСНС України у Чернівецькій області провели спеціальне погашення нової марки «Пес Патрон».  Аркуш включає 8 марок із зображенням життя Патрона.

Тираж маркового аркуша із 8 марок, які надруковані на самоклеючому папері, становить 1 млн примірників, тобто загалом випущено 8 млн  марок. За умови представлення в аркуші різних поштових марок, за правилами філателії, марки продаються тільки у форматі аркушу. Також випущено конверти «Перший день»,  художні конверти формату С6 та DL, листівка.

Автором поштового випуску став дизайнер-ілюстратор Олександр Нікітюк, учасник конкурсу Укрпошти на кращий дизайн поштової марки «Доброго вечора, ми з України!». Перед автором стояло завдання не лише проілюструвати самого песика, а й привернути увагу суспільства до проблем замінованих територій. Так з’явилися поштові марки із зображенням пса Патрона на полі, яке всупереч небезпеці обробляють українські фермери; у житловому кварталі, куди мають повертатися мешканці після того, як ЗСУ звільнили місто від окупантів; на дитячому майданчику, оскільки статистика свідчить, що найбільше від мін потерпають саме діти.

Мільйон маркованих аркушів розійдуться у всі відділення «Укрпошти». І кожен, хто придбає марку з Патроном, стане учасником благодійного проєкту зі збору понад одного мільйона євро на машину для розмінування. Марка розповідає, як Патрон разом із саперами розміновує поля, ліси, ферми, будинки тощо і цим рятує життя багатьох дорослих й маленьких українців. За весь час війни було знайдено вже більш ніж 150 000 вибухонебезпечних предметів, про це свідчать данні ДСНС.

Більше фото з погашення нової марки «Пес Патрон» за посиланням: НОВУ МАРКУ «ПЕС ПАТРОН» ПОГАСИЛИ І У ЧЕРНІВЦЯХ…

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *