Ігор Хілько: 45

Хілько Ігор Олегович

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Член Національної спілки художників України(2004 р.) Голова Чернівецької організації Національної спілки художників України. Кандидат педагогічних наук. Доцент кафедри будівництва та архітектури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Автор низки наукових статей та навчальних посібників.

Народився 26 травня 1969 року. м. Сокиряни Чернівецької області. Навчався в Республіканській середній художній школі імені Т.Г. Шевченка м.Київ. Закінчив художньо-графічний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Працює у галузі станкового живопису в жанрах пейзажу, натюрморту та портрета. З 1997 року – учасник численних всеукраїнських, зарубіжних, персональних виставок та пленерів. Твори знаходяться у Чернівецькому, Бахчисарайському художніх музеях та приватних збірках.

Безымянный

Музейний експонат „Лабіринт” (2006 р.) є майстерним зверненням митця до абстрактних композиціїй як способу концептуального вираження ідей та пластичної передачі виразності форм, об’ємів та ритмів. У цьому зв’язку пригадується низка інших пастелей у доробку автора, в яких процес творчих вирішень є також напрочуд цікавим: наприклад, „Лабіринт” (2004 р.) „Теми та варіації” (2007 р.) та „Натюрморт з грушами” (2005 р.).

Художник-ювіляр Ігор Хілько зберігає жвавий інтерес до реалістичних зображень, які позначені своєрідними прийомами стилізації та забарвлені настроєвими інтонаціями. Його творчість вирізняється емоційним відчуттям природи, а палітра – оригінальністю колориту та промовистим звучанням світла й тіней.  Він вправно володіє техніками олійного живопису та пастелі. „Художник є колористом, дуже креативним та творчим живописцем. Він має чудове відчуття барви, кольору, світла та настрою. Навіть зима у його творах є „теплою”. Не копіює природу, а на основі власного сприйняття творить образ“, – з відгуків про персональні виставки І. Хілька у Польщі („Мальовнича Буковина в Катовіцах”, портал DG – Centrum. MOPT, 12 червня 2013).

Тетяна Дугаєва, мистецтвознавець, член Національної спілки художників України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *