Чи змушуватимуть педагогів вакцинуватися і за чий кошт?

На це запитання відповідали під час брифінгу, що відбувся напередодні нового навчального року, дві заступниці голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак та Ірина Ісопенко.

За логікою ситуація складається так: якщо 80% працівників навчальних закладів, і маються на увазі не тільки вчителі, а й кухарі, прибиральники тощо, будуть щеплені, то учні, навіть за умов оголошення жовтої, помаранчевої чи червоної зони, приходитимуть щодня до своїх класів на уроки. Дистанційно ж займатимуться школярі, які відвідують школи, педагоги яких не продемонстрували високої свідомості. Тому спікери радили саме батькам звертатися до керівництва громад у випадку, коли їх цікавить, чому діти в одній школі вчаться, а сусідня – працює дистанційно.  

Наголошувалося, що засновники, себто громади, яким належать школи, мають право вживати додаткові заходи та приймати свої рішення. Тільки вони вирішують усі довколашкільні проблеми. Тому слово за ОТГ та їхніми радами.   

За твердженням спікерів, сьогодні область повністю забезпечена необхідною кількістю вакцин –у наявності на вибір є всі найпопулярніші 4 їхні види. Тож працівники освіти можуть обирати будь-яку на свій смак і, як підкреслювалося, БЕЗКОШТОВНО.

Як зауважила п. Гусак, протягом минулих 1,5 років у світі вже виникало  в результаті мутацій багато різних штамів ковід-19, а дельта – тільки один із них. 

Нині ковід-19 вважається вірусним сезонним захворюванням на кшталт грипу, наголосила Наталія Гусак.

Людмила Чередарик 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *