Збували наркотики та психотропи через Telegram

До суду скеровано обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які зберігали та збували наркотичні засоби й психотропні речовини.

Як повідомила речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко, Служба безпеки України в серпні минулого року викрила на Буковині організовану злочинну групу, яка «спеціалізувалася» на постачанні до Чернівців наркотиків і психотропів. Ділки замовляли «товар» в інтернеті й отримували «замовлення» поштовими відправленнями. Щомісяця зловмисники заробляли до півмільйона гривень.

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури та Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області розповіли також, що, за даними слідства, створила й очолила злочинну групу 22-річна жителька Чернівців, тоді їй був ще 21 рік. До злочинної діяльності вона залучила свого 23-річного співмешканця та ще одного 21-річного чернівчанина.

Молода «бізнесвумен» налагодили схему збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у Чернівцях.

 

Збували наркотичні засоби способом та званих «закладок». Замовлення приймали через месенджер «Telegram», де створили канал під назвою «Venera».  Після встановлення закладки відправляли замовникам через месенджер фото схованок. Кошти за «товар» отримували на електронні гаманці.

Усе це з’ясували співробітники підрозділу детективів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області.  Попри намагання порушників приховати свою причетність до вчинення злочину, правоохоронці встановили шляхи постачання заборонених речовин на Буковину та задокументували більше 10 фактів збуту великих партій наркотиків для подальшої їх реалізації методом «закладок».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та місць можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили ЛСД (галюциногенний наркотик); згортки з амфетаміном, шишки конопель та кристали МДМА («екстазі»).

За результатами досудового розслідування та враховуючи наявність у діях порушників ознак організованої групи, поліцейські повідомили їм про зміну підозри на частини 2 і 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали територіальні управління Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та СБУ, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.

Наразі правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду. За незаконний збут наркотиків учасникам злочинної групи загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *