Вкрала у інвалідів понад 3 мільйони гривень

Україна. Резонансні злочини та події на 17.02.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 738 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 077 (43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 33 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 400 грамів вибухівки та 839 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 7,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 665 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 126 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 73 – травмовані.

У місті Орджонікідзе Дніпропетровської області в парку було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 18-річну місцеву жительку, яка під час надання медичної допомоги померла. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 13 лютого в згаданому парку, з метою пограбування, завдав смертельне ножове поранення потерпілій.

У Великоновосілківському районі Донецької області 13 лютого в лісосмузі на околиці селища Новодонецького було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка. Ним виявився 22-річний безробітний житель обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 51-річного пенсіонера, жителя вказаного району. Попередньо встановлено, що він удень 9 лютого в зазначеній лісосмузі убив сокирою потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Донецьку на вулиці затримано 45-річного безробітного місцевого жителя, який за декілька хвилин до цього зайшов до приміщення відділення банківської установи й під загрозою застосування гранати відібрав у працівників зазначеної установи 35 тисяч гривень. У затриманого вилучено три гранати та викрадені гроші.

У Печерському районі міста Києва на вулиці затримано двох громадян Грузії віком 27 та 28 років. Попередньо встановлено, що вони декілька хвилин тому з автомашини 43-річного місцевого жителя викрали сумку, у якій знаходилися дві тисячі гривень та особисті документи. Викрадене вилучено.

У місті Луганську на вулиці працівниками міліції затримано 40-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб житлово-експлуатаційної контори одного із районів міста Сімферополя. Вони, зловживаючи службовим становищем, незаконно зняли з реєстраційного обліку місцеву жительку та зареєстрували за тією ж адресою іншого жителя зазначеного міста. У подальшому останній незаконно приватизував квартиру за місцем реєстрації, чим завдав збитки територіальній громаді на суму понад 300 тисяч гривень. Прокуратурою міста Сімферополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління праці та соціального захисту населення Вінницької облдержадміністрації. Вони упродовж 2006-2008 років, у порушення вимог Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, внесли неправдиві відомості до офіційних документів та незаконно поставили на облік шість сторонніх осіб для отримання автомобілів (у якості гуманітарної допомоги). Унаслідок цього останні були звільнені від сплати митних платежів на суму понад 274 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника психоневрологічного диспансеру міста Кривого Рогу, який отримав одну тисячу гривень хабара від місцевої жительки за направлення на стаціонарне лікування жителя вказаного міста. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста Кривого Рогу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державного підприємства Всеукраїнської організації інвалідів. Вона в 2007 році, на підставі договору, укладеного з Київським міським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, отримала фінансову допомогу на суму понад 3,2 мільйона гривень для працевлаштування інвалідів, які використала не за призначенням. У подальшому правопорушниця надала до зазначеного фонду фіктивну звітність щодо створення 31 робочого місця для працевлаштування інвалідів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *