Від 7 до 10 років – за прострочені продукти?

«Головному лікарю  лікарні швидкої медичної допомоги  загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі», – заявив на брифінгу  прокурор Чернівецької області Петро  КОВАЛЬ.

Як уже повідомлялося, прокуратура Першотравневого району м. Чернівців порушила кримінальну справу стосовно головного лікаря ОКМУ «Лікарня швидкої медичної допомоги»  Віктора Халатурника за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 КК України. Головного лікаря  звинувачують в тому, що він годував хворих простроченими продуктами, хоча знав про їхню непридатність.  

– Будучи службовою особою, наділеною адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями, в період з січня по жовтень 2011 року він умисно вчинив дії, які явно виходили за межі наданих йому прав та повноважень, – наголосив прокурор.

Діючи в порушення вимог чинного законодавства, пан Халатурник без проведення тендерних процедур закупив у суб’єктів господарювання продукти харчування на суму понад 450 тис. грн. Своїми діями він завдав шкоди інтересам держави на загальну суму понад 450 тис. грн., що спричинило тяжкі наслідки.

9 листопада Віктора Халатурника затримали та доправили до ізолятора тимчасового тримання.  А вже 11 листопада рішенням Першотравневого районного суду міста Чернівці його  випустили під заставу в сумі 450 тис. грн. Виникає кілька  запитань: чому за прострочені продукти головного лікаря одразу ж помістили в ІТТ,  звідки у нього такі гроші – на зарплати їх зібрати нереально?

Досудове слідство у справі триває. За словами правоохоронців, колишньому головному лікарю  загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Галина Єреміца, «ВЕРСІЇ»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *