В Україні тітушок кришують силовики

Юрія Крисіна відпустили на 2 роки випробувального терміну. Вирок вбивці журналіста В’ячеслава Веремія – шлях до безкарності. Так прокоментували в ОБСЄ рішення суду відпустити Юрія Крисіна під умовний термін.
У Шевченківському районному суді Києва суддя Олег Лінник виніс вирок Юрію Крисіну, фігуранту у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія – чотири роки ув’язнення. Але сяде Крисін, лише, якщо за два наступні роки порушить закон. Поки що його відпустили додому. Родичів загиблого та громадськість таке рішення шокувало.

Юрію Крисіну вже не вперше вдається уникнути відповідальності: 2008-го він убив людину, втім через два роки справу перекваліфікували з умисного на вбивство з необережності – й він так само відбувся умовним строком. І це далеко не повне кримінальне досьє Крисіна. Адвокат Віталій Титич вважає його дуже важливою фігурою в системі «тітуханів», зокрема, в Києві. Чоловік зазначає, що він керує бандами:
«В нього у Києві активи, будинок і все інше… Тому вони вирішили з його керівництвом – «мусорами» найвищими, – що він дає покази і отримує умовний вирок», – запевнив адвокат.
Занепокоїв такий поблажливий вирок і представники місії ОБСЄ. «Я серйозно стурбований вироком суду, який не зміг гарантувати в повному обсязі правосуддя для родини журналіста”, – переконаний представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

За чотири роки після Революції Гідності більшість злочинів досі не розкрита. Вироки у справах отримали 48 осіб. Але ув’язнили лише одного «тітушку», який викрадав активістів. Вбивці ж майданівців досі на волі. У розстрілах звинуватили 24 бійців так званої «Чорної роти» Садовника. Сьогодні на лаві підсудних лише п’ятеро. Більшість вбивць втекли до Росії і навіть отримали там громадянство.

Але особи, які були в УБОЗі й керували «тітуханами», зараз у системі аваківській і керують внутрішньою безпекою. Нічого не змінилося. І не треба з цього дивуватися. Далі все буде тільки швидше, нахабніше і цинічніше, – додав адвокат Титич.

Нагадаємо, В’ячеслава Веремія, кореспондента газети “Вєсті”, вбили «тітушки» в ніч на 19 грудня 2014-го.

Загалом під час Революції Гідності загинуло 107 людей, повідомляє 24tv.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *