Стережіться фінансових шахраїв!

Спритні «бізнесмени» вигадують все нові й нові способи «чесного віднімання» грошей у громадян. Особливо активізувалися шахраї зараз, коли країну охопила фінансова криза.

Найуразливіша – банківсько-кредитна сфера, зазначив Василь ХАЩУК, начальник УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області. Оскільки банки призупинили кредитування, з’являються особи, які обіцяють посередницькі фінансові послуги: буцімто допоможуть отримати кредит без застави та відсотків. Такі сумнівні фірми легко знайти за оголошеннями. Схема видурювання грошей проста: людині обіцяють позику, але попередньо вона має зробити якісь внески, оплатити страхування тощо. А гроші обіцяють видати за деякий час. І коли клієнт нарешті запідозрює, що його ошукали, фірма вже зникла…

Або такий мудрагель пропонує «хитрий» договір, до якого у правоохоронців фактично не виникає претензій. Тобто, формального злочину немає, бо людина добровільно віддала гроші. Ще один «лохотрон» – придбання товару групою осіб.

У Чернівцях, за словами правоохоронця, виявили на сьогодні 3 сумнівні фірми, які нині перевіряються. Але їхня кількість неодмінно зростатиме, як це й відбувається нині в сусідніх областях.

А щоб уникнути обману, правоохоронці радять перечекати, доки стабілізується ситуація з банками, і надалі користуватися тільки банківськими кредитами.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *