В Україні боржники стали невиїзними

Новою редакцією Закону України «Про виконавче провадження» вирішено питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України. Так передбачено, що за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби суд без виклику чи повідомлення сторін та інших зацікавлених осіб за участю державного виконавця вирішує питання про тимчасове обмеження боржника – фізичної особи або керівника боржника – юридичної особи у праві виїзду за межі України.

Після судового розгляду справи суд приймає рішення про тимчасове обмеження осіб (боржників) у праві виїзду за межі України, виконання таких судових рішень покладається на органи державної виконавчої служби України у встановленому законом порядку.

Так, державний виконавець не пізніше наступного дня після надходження ухвали суду про тимчасове обмеження особи (боржника) у праві виїзду за межі України до виконання нею своїх зобов’язань направляє засвідчену судом копію цієї ухвали для виконання до Адміністрації Державної прикордонної служби України, яка не пізніше наступного дня після надходження зазначеної ухвали суду приймає її до виконання, про що повідомляє листом відповідний орган державної виконавчої служби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *