Україна. Злочини та події 22 січня 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 372 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 973 ( 45,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 17 розбійних нападів, 66 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 47 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, шість карабінів, п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 11 кг вибухівки та понад 1,5 тис. набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 63 особи. У них вилучено 42 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 745 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

Протягом минулої доби порушено 144 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 68 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 69 – травмовані.

У Луганській області в полі було знайдено розчленований труп 48-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 39-річного жителя обласного центру, без постійного місця роботи, раніше судимого. Він 13 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого, розчленував труп та виніс на поле.

У місті Одесі 22 січня на вулиці двоє невідомих заблокували рух автомашини ВАЗ під управлінням 35-річного місцевого жителя, водія приватного підприємства. Один з них провів постріл з обрізу мисливської рушниці в салон зазначеного транспортного засобу, відібрав у пасажира – 31-річного місцевого жителя, начальника охорони вказаного підприємства, сумку, у якій знаходилися 121,6 тис. грн. виручки, після чого нападники втекли. Вжитими заходами через декілька хвилин працівниками міліції було затримано одного з нападників. Ним виявився житель 25-річний житель Одеської області, без постійного місця роботи, у якого вилучено зазначений обріз та сумку з грошима. Заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину тривають.

У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано 21-річного громадянина Грузії, який за декілька хвилин до цього на вулиці відібрав у 18-річної киянки, без постійного місця роботи, сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та 100 гривень. Викрадене вилучено.

У Житомирській області працівниками міліції затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У місті Дніпропетровську працівниками міліції затримано 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 10 кг вибухівки.

У Закарпатській області працівниками міліції затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено карабін іноземного виробництва калібру 7,62 мм.

У Київській області працівниками міліції затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 2 грами героїну.

У Житомирської області працівниками міліції затримано 32-річного жителя районного центру, без постійного місця роботи, з автомашини “Жигулі” якого вилучено 20 кг макової соломки.

У Житомирській області працівниками міліції затримано 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено 15 кг макової соломки та 8 кг марихуани.

У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця приватного підприємства, який, спільно з службовими особами бюро технічної інвентаризації, підробив договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу відкритого акціонерного товариства (16 будівель) вартістю 2,5 млн. грн., який у подальшому реалізував. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника територіального управління автотранспортної інспекції, який вимагав та отримав 16 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу йому ліцензійних карток на орендовані автомобілі, що використовуються в якості таксі. Прокуратурою міста Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочину , передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу районного управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, спеціаліста цього ж управління та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, під час проведення реконструкції трьох котелень, завищили фактичний обсяг виконаних робіт, чим завдали збитки державі на суму 146,2 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця відділення кредитної спілки, який впродовж 2004 – 2005 років, порушуючи вимоги Закону України “Про кредитні спілки”, без отримання відповідної ліцензії, незаконно приймав депозитні внески від фізичних осіб, чим завдав збитки державі на суму понад 500 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито власницю двох комерційних структур та її доньок – посадових осіб двох аналогічних структур, які надали неправдиві відомості до філії одного банку щодо наявності заставного майна їх товариства з обмеженою відповідальністю, отримали кредит у сумі 500 тис. грн. й привласнили його. Крім того встановлено, що правопорушники в 2007 році шляхом шахрайства заволоділи коштами іншого товариства з обмеженою відповідальністю у сумі 554,7 тис. грн., які були призначені для оплати будівельно-монтажних робіт під час будівництва санаторію-профілакторію в Автономної Республіки Крим, перерахували їх на рахунок одного з їхніх ТОВ й привласнили згадані кошти. Слідчим управлінням УМВС України в місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *