Шахрайство на електронній валютній біржі

Україна. Резонансні злочини та події на 02.03.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 839 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 093 ( 38,4 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 19 пограбувань, десять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано сім осіб. У правопорушників вилучено сім пістолетів, гвинтівку, мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці, один саморобний пістолет та 245 набоїв.

З злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб. У них вилучено 15,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 925 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Протягом минулої доби порушено 1645 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 748 – у сфері службової діяльності, у тому числі 151 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 78 – травмовані.

У місті Нікополі Дніпропетровської області на кризі Каховського водосховища було знайдено тулуб невідомого чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 50-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона ввечері 17 лютого в літній кухні свого домогосподарства під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв молотком вбила свого 62-річного безробітного співмешканця. Після цього, з метою приховування злочину, сокирою розчленувала тіло, тулуб віднесла до Каховського водосховища й кинула на кригу, а кінцівки та голову в господарській сумці викинула на смітник (знайдено).

У місті Дніпропетровську 21 лютого після гасіння пожежі в квартирі було знайдено мертвою зі зв’язаними кінцівками господарку – 73-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного безробітного, раніше судимого жителя Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він в згаданій квартирі під час раптово виниклої сварки зв’язав господарку, викрав 150 гривень, а побачивши, що остання мертва, підпалив квартиру з метою приховування злочину.

У Ямпільському районі Сумської області працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів віком 25 та 24 років, які декілька хвилин тому на вулиці з хуліганських спонукань побили 38-річного киянина, кореспондента однієї з телерадіокомпаній.

У місті Сумах в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали на вулиці 18-річну безробітну місцеву жительку, яка минулої ночі в будинку 17-річної місцевої жительки, що перебуває у декретній відпустці, з метою помсти після спільного вживання спиртних напоїв викрала її однорічну дочку. Дитину повернено матері. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

У місті Луцьку працівники міліції за місцем проживання 32-річної місцевої жительки вилучили два кілограми марихуани та 16 таблеток амфетаміну.

У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителя міста Мукачевого, який упродовж трьох останніх років на своєму веб-сайті у мережі “Інтернет” залучав кошти відвідувачів (під 7%) для гри на електронній валютній біржі. У минулому році він оголосив себе банкрутом й перестав повертати гроші інвесторам. Задокументовано чотири факти неповернення ним грошей на загальну суму 274 тисяч доларів США. Проводяться заходи щодо встановлення інших аналогічних фактів. Слідчим відділенням Мукачівського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника Управління екологічної безпеки в Луганській області, який вимагав та отримав 24 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення екологічного законодавства. Прокуратурою міста Краснодона порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які в 2007 році надали неправдиві відомості до Тернопільської філії банку щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку, яка отримала від бригадира приватного підприємства 20 тисяч гривень нібито для подальшої передачі їх, у якості хабара, посадовим особам училища за сприяння у виділенні йому кімнати в гуртожитку навчального закладу з подальшою приватизацією. Як з’ясувалось, зазначені гроші жінка привласнила. Прокуратурою міста Кам’янець-Подільський порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України.

У місті Черкасах працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у липні минулого року не надав до фіскальних органів інформацію щодо здійснення ним фінансово-господарської діяльності з товариством з обмеженою відповідальністю, що призвело до несплати податків на загальну суму 363,2 тисяч гривень. Прокуратурою міста Черкаси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб районного відділу Чернігівської регіональної філії державного підприємства, які в квітні минулого року надали товариству з обмеженою відповідальністю фіктивну довідку про наявність у них орендованої земельної ділянки загальною площею понад 2,46 га (фактична площа майже 1,9 га). У подальшому вказане товариство надало згадану довідку до районної комісії з розподілу бюджетних коштів при Управлінні агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій та отримало з бюджету 153,9 тисяч гривень дотацій. Таким чином державі завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою згаданого району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *