Отримував хабарі за призначення груп інвалідності

Україна. Резонансні злочини та події на 12 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 056 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 266 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 11 вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 49 пограбувань, чотири фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 37 осіб. У правопорушників вилучено кулемет, два автомати, п’ять пістолетів, три карабіни, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 16 гранат та понад тисяча набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 73 особи, у яких вилучено 37,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 887 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Протягом минулої доби порушено 165 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 86 – травмовані.

У Новоайдарському районі Луганської області на узбіччі автодороги поблизу села Попасного було знайдено мертвим з ознаками удушення 23-річного жителя Сєверодонецька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох жителів згаданого міста віком від 26 до 34 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вранці 10 лютого в салоні автомашини, якою керував потерпілий, задушили останнього та забрали зазначений транспортний засіб. Автомобіль вилучено.

У Новоархангельському районі Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 22-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 лютого в згаданому районі в будинку місцевого жителя під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав тілесних ушкоджень господарю та його сусідці, після чого викрав з сейфу 3,5 тисяч гривень й, з метою приховування злочину, підпалив згаданий будинок.

У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано чотирьох місцевих жителів віком від 27 до 33 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони упродовж останніх двох років на території Донецької області займалися крадіжками з приватних гаражів. Доведено п’ять фактів скоєння крадіжок затриманими.

У Дергачівському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох громадян Російської Федерації віком 30 та 19 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 10 лютого на території садового товариства розбили шибку вікна, проникли до дачного будинку 66-річної пенсіонерки, жительки обласного центру, й викрали побутову техніку. Викрадене вилучено.

У Березанському районі Миколаївської області за місцем проживання 65-річного пенсіонера вилучено автомат Калашникова, 129 набоїв до нього та 5,3 кілограма марихуани.

У місті Вишневому Києво-Святошинського району Київської області міліцією затримано 42-річного жителя зазначеного району, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено пістолет Макарова, 16 набоїв до нього та 60 грамів марихуани.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 36-річного чоловіка, з дачного будинку якого вилучено 17,5 кілограма макової соломки.

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб Луцької міської ради. Вони в жовтні минулого року вимагали 100 тисяч доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за вирішення питання щодо приватизації приміщення, яке орендує зазначене товариство. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.2 ст.368 (замах на злочин та одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили податкову декларацію й намагалися незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі 12,4 мільйона гривень. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю та відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в області в ході розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.369 КК України (одержання хабара та давання хабара) відносно одного з керівників державної податкової адміністрації в Запорізькій області та комерційного директора приватного підприємства, викрито їх причетність до ще одного злочину. Попередньо встановлено, що у жовтні минулого року вони вимагали 200 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за вирішення питання про зменшення сум податкових зобов’язань та штрафних санкцій, які були нараховані згаданому товариству після перевірки. Нагадаємо, що в листопаді минулого року обох посадовців було затримано за скоєння аналогічного злочину – вимагання 100 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за вирішення питання про зменшення сум податкових зобов’язань та штрафних санкцій, які були нараховані згаданому товариству після перевірки.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця одного з відділів Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації, яка, спільно із працівником Київського науково-методичного центру по охороні, реєстрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій, отримала 400 доларів США хабара від приватного підприємця за погодження розміщення малої архітектурної форми. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, яка створила зазначене фіктивне підприємство та із червня по вересень минулого року надавала до податкових органів звіти без відображення реальної фінансово-господарської діяльності. Унаслідок цього правопорушниця уникнула від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму понад 13 мільйонів гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.205 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та фіктивне підприємництво) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця обласної спеціалізованої психоневрологічної медико-соціальної експертної комісії, який вимагав та отримував від громадян хабарі за призначення груп інвалідності або продовження терміну їх дії. Задокументовано 24 факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 30 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *