Кримінальний двійник дитячого улюбленця Пуха

На Черкащині працівники УБОЗ знешкодили злочинне угруповання «Пуха»

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області знешкодили організоване злочинне угруповання з міжнародними зв’язками, учасники якого займалися розбійними нападами, здирництвом та іншими тяжкими злочинами.

До складу ОЗУ входило п’ятеро осіб (усі раніше засуджені) на чолі з уродженцем Черкас Б., знаним у кримінальних колах на прізвисько «Пух». Серед інших членів угруповання здирників – уродженець Російської Федерації на прізвисько «Чечен».

Зловмисникам інкримінують, зокрема, вимагання у місцевого мешканця 14 тисяч доларів США. Як встановили оперативники УБОЗ, «Пух» разом з іншими учасниками ОЗУ силоміць відвезли громадянина М. до села Нова Буда (Київська область). Під загрозою розправи над близькими родичами чоловіка змусили виконувати чорнові роботи на будівництві. Попри постійні погрози потерпілому вдалося втекти і він звернувся за допомогою до правоохоронців. Невдовзі зловмисників було затримано.

За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.189 (вимагання), ч.4 ст.187 (розбій) та ч.3 ст.149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкції цих статей передбачать до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *