Обласна прокуратура доповіла про арешти

«Взяли» брата Ринжука

Він очолював внутрішній контроль Калинівського ринку і саме йому здавали контролери кошти за паркування. Як зауважив прокурор області Петро КОВАЛЬ під час вчорашнього брифінгу, це завдало бюджету міста шкоди за останні роки на суму понад 700 тисяч гривень. Чоловікові ж «світить» від 7 до 13 років ув’язнення.

Однак це «дитячі кошти» у порівнянні з тими, що були конфісковані провоохоронцями на київській фірмі, 90% акцій якої належать затриманому раніше директору Калинівського ринку Івану Ринжуку: йдеться про 20 мільйонів гривень. А займалися на його фірмі торгівлею золотом, діамантами та іншими коштовностями.
Загалом же сьогодні на комунальному підприємстві «Калинівський ринок»

продовжується ревізія майна: спеціалісти встановлюють, кому воно належить. Після цього, мабуть, і вирішуватиметься доля як майна, так і його власників.

Недбальці та розкрадачі лісу «сидітимуть»

Приводом же до зустрічі прокурора з журналістами стало понеділкове пікетування приміщення Чернівецької облдержадміністрації представниками Хотинського району, які вимагали притягнути до відповідальності організаторів незаконної вирубки лісів та підробок документів ДП (державного підприємства) «Хотинське держспецлісництво АПК».

Прокурор області наголосив, що йому незрозуміла мета пікетування, оскільки саме його відомство порушило цю кримінальну справу 27 квітня за фактом зловживання службовим становищем і службового підроблення, а також неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами ДП. А вже 3 травня були затримані два майстра лісу, а 15 травня – колишній директор підприємства.

Хулігана-керівника невдовзі зустрінуть судді

Щодо кримінальної справи, порушеної проти колишнього голови Заставнівської райдержадміністрації Бойчука за побиття людини, Петро Андрійович, зокрема, сказав:

– Досудове слідство триває. Якщо не виникнуть нові епізоди, то до кінця травня справа потрапить до суду.

З’ясувалося, що Бойчук піднімав руку на людей і раніше. Та вони досі його бояться, бо як розцінити те, що окремі громадяни пізніше відмовилися від своїх заяв. Та все ж слідчі мають 3-4 нові заяви на його хуліганські, м’яко кажучі, дії. Після мікроінсульту, що стався у Бойчука, його родичі внесли заставу за нього – 50 тисяч гривень.

Прикметно, що всі підозрювані у злочинах, за словами прокурора, одразу ж потрапляють до лікарні. Тому правоохоронці отримали завдання перевірити всі діагнози.

І, насамкінець, невеличкий філософський відступ

Коли до рук правосуддя потрапляють люди, які розкрадають державні кошти, це не може не тішити пересічного громадянина. Бо, як не як, а тут все ж таки пахне якою не якою справедливістю. Тим паче, що всі ми знаємо, як поводяться у житті ці нахабні й зарозумілі, перегодовані благами пихаті істоти. Але ж чимало подібних залишається на своїх місцях, бо належать до тієї партії, до якої треба. Та й нинішні події переконують, що час дії приказки «ворон ворону око не виклює» минув. Мабуть, прихильники Тимошенко та Ющенка кусають себе за лікті. Або за інше місце…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *