Довічне позбавлення волі за зраду: в чому суть законопроєкту №7116, який прийняла ВР

Роз’яснює Олена Шуляк, голова партії «Слуга народу»

Через збільшення кількості диверсантів в Україні, які готові продати рідну землю “за 30 срібняків”, ігноруючи все горе українського народу від нападу Росії, вчора ми проголосували за законопроєкт про посилення відповідальності за злочини проти основ нацбезпеки в умовах дії режиму воєнного стану

Документ розробили, щоби забезпечити максимальне та справедливе покарання тих громадян України, які в умовах воєнного стану вчиняють дії, що послаблюють нашу обороноздатність, а також посягають на суверенітет країни, або спричиняють  будь-яку шкоду нашому цивільному населенню (малюють мітки для обстрілів РФ, надають інформацію окупантам тощо).

Законопроєкт містить 3 положення:

  1. Амністія. Доповнюється стаття 86 ККУ, якою передбачено: особи визнанні винними у держзраді, диверсії не можуть бути амністовані.
  2. Збільшується покарання за статтею 111 ККУ (Держзрада). Якщо раніше каралося позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. То нині каратиметься позбавленням волі на строк 15 років або довічним (!!!) позбавленням волі з конфіскацією майна.
  3. Збільшується покарання за статтею 113 ККУ (Диверсія). Ми додали нову частину до статті, яка передбачає наступне: за ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, зрадники каратимуться позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *