Майнові злочини – найбільш характерні для Буковини, а злочини проти особистості скоюються під впливом спиртного

майнові

– Наголосив, підбиваючи підсумки червня на прес-конференції, заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області – начальник кримінальної міліції Олег ПОПОВ.

Зокрема, працівники карного розшуку Першотравневого та Герцаївського райвідділів ВС затримали двох чернівчан, які протягом тривалого часу вчиняли крадіжки комп’ютерної техніки та мобільних телефонів з магазинів. Наразі доведено їхню причетність до 5 таких діянь.

На території міста скоєно також низку грабунків: троє молодиків у вечірній час зупиняли у неосвітлених місцях жінок і зривали з них золоті прикраси. Усі молодики затримані, вина їх доведена.

Начальник кримінальної міліції  розповів також про випадки заволодіння транспортними засобами. Затримано двох мешканців міста Чернівців, які на території Шевченківського району Чернівців у нічний час  викрадали автівки. Вони ніби прогулювалися між будинками, але в слабо освітлених місцях вишукували автомобілі. Один підходив до авто і за допомоги викрутки відчиняв двері. Інший, як кажуть, «стояв на стрьомі».Найцікавіше, що поїздивши Чернівцями, вони залишали автівку десь на узбіччі.

Та найбільш резонансним злочином червня можна вважати випадок, коли 3 молодики від 21 до 27 років, усі під впливом алкоголю, не заставши вдома свою знайому, зґвалтували її матір. Винуватці встановлені, необхідні докази зібрані, ґвалтівники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. До цього п. Попов зауважив, що більшість злочинів проти особистості – побиття, зґвалтування, убивства – скоюються, здебільшого, саме в нетверезому стані.

На запитання про підробиці розслідування резонансного ДТП із загибеллю 4-х осіб начальник кримінальної міліції відповідати не став, пославшися на те, що коментувати дії слідчих прокуратури – не в його компетенції.

Лариса ХОМИЧ, «Версії»  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *