Хотинська фірма за 800 тис. грн відремонтує кабінети слідчих, які розслідують кримінальну справу проти неї

Головне управління Нацполіції в Чернівецькій області 13 грудня підписало додатковий договір із малим колективним  підприємством «Рембудгазмонтаж» на капітальний ремонт Хотинського відділення поліції за 841 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

ГУНП вже укладало 25 жовтня контракт з «Рембудгазмонтажем», тоді вартість робіт становила 765 тис. грн, що було на 9% дешевше. Додаткову угоду підписали через збільшення вартості договору. Закупівля відбувалась за неконкурентною процедурою, замовник не подавав  документів із технічним завданням, тож невідомо, які саме роботи виконуватиме підприємство.

МПП «Рембудгазмонтаж» зареєстроване в Хотині й належить Марії Скрипник. Від початку 2018 року фірма отримала 15 держзамовлень на загальну суму у 24,5 млн грн.

Компанія фігурує у двох кримінальних провадженнях, одне з яких розпочали  саме слідчі Хотинського відділку, де фірма робитиме ремонт. За даними правоохоронців, службові особи КП «Рембудгазмонтаж» внесли завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт з реконструкції заповідника «Хотинська фортеця» і привласнили понад півмільйона гривень.

Компанія фігурує ще в одному провадженні, пов’язаному з привласненням майна, але вже у Вінниці. Тут ще у 2012-2014-го фірма виступала субпідрядником під час ремонту Вінницького адміністративного апеляційного суду і надала документи про придбання товарів на 1,4 млн грн у фіктивної фірми. На якій стадій перебуває розслідування зараз – невідомо, остання ухвала за цією справою була у грудні 2014 року.

Однак це не завадило МКП «Рембудгазмонтаж» отримати ще 3 замовлення від того ж Вінницького апеляційного суду у 2016-2018-му на загальну суму 26,5 млн грн. Причому, в усіх випадках фірма отримувала замовлення без конкуренції – за переговорною процедурою.

Матеріали підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Хотинська фірма за 800 тис. грн відремонтує кабінети слідчих, які розслідують кримінальну справу проти неї”