Україна – лідер за обсягами контрабанди сигарет в Європі

Асоціація виробників тютюнових виробів Укртютюн заявила, що Україна зайняла “почесне” перше місце як країна-джерело поставок контрабандних сигарет в Європу в 2016 році. Про це повідомила генеральний директор асоціації Валентина Хоменко з посиланням на дослідження нелегального ринку сигарет в ЄС, Норвегії та Швейцарії, проведеного компанією KPMG, передають “Українські Новини”.

“За даними дослідження нелегального ринку сигарет в ЄС, Норвегії та Швейцарії, проведеного KPMG, Україна зайняла” почесне “перше місце як країна-джерело поставок контрабандних сигарет в Європу в 2016 році” – розповіла Хоменко.

Глава асоціації зазначила, що з України в ЄС потрапило 5,8 мільярда сигарет. В основному, це контрабандна продукція, що проходить через територію України транзитом.

Також в цю цифру потрапили легально вироблені в Україні сигарети, призначені для реалізації на внутрішньому ринку, але вивезені за кордон незаконно.

Згідно з дослідженням TNS, за станом на червень 2017 року обсяг нелегального ринку в Україні зріс до 2,6% – більш ніж в два рази в порівнянні з показниками минулого року.

У той же час, Хоменко додала, що кількість сигарет, вилучених контролюючими органами України при спробі нелегального вивезення їх за кордон в тому ж 2016 році, обчислюється всього лише мільйонами.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *