Хто будуватиме  в Чернівецькій області 6 амбулаторій за майже 50 млн грн

Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА упродовж грудня підписало шість договорів на будівництво сільських амбулаторій у різних районах області. Загальна вартість контрактів становить 48,7 млн грн, про що стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Найдешевшою зі збудованих буде амбулаторія у Горбові на Герцаївщині (6,25 млн грн), а найдорожчою – у Комарові на Кельменеччині (9,98 млн грн).

Технічними завданнями передбачено обов’язкове пристосування будівель амбулаторії  для потреб маломобільних груп населення. В кошторисі прописане також оснащення амбулаторій меблями, побутовою технікою, медичним обладнанням та інструментами. Роботи планують завершити до кінця 2019 року.

Нові  чи оновлені амбулаторії відкриють в Опришенах (6,58 млн грн) та Чагрі (9,27 млн грн) на Глибоччині, Остриці (6,92 млн грн) на Герцаївщині, у Магалі (9,68 млн грн) на Новоселиччині.

Держзамовлення отримали 3 компанії, найбільше з яких СТОВ «Надія», яке підписало 3 контракти на загальну суму у 25,5 млн грн. Фірма належить Валентині Бічер, а директором є Василь Бічер, депутат  Чернівецької обл ради та  помічником на громадських засадах нардепа від БПП Григорія Тіміша. Нині щодо фірми відкрите кримінальне провадження через зловживання службовим становищем. Правоохоронці підозрюють, що фірма разом зі службовцями УКБ Чернівецької ОДА внесла неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт при реконструкції очисних споруд у райцентрі Глибока, завдавши шкоди на понад 400 тис. грн, про що вже писали ЗМІ.

Ще два замовлення на 13,1 млн грн одержало ТДВ «Чернівецька пересувна механізована колона №76», засновниками якого є 26 осіб, а найбільшими частками володіють Світлана та Василь Каглянчуки (30%), Вікторія та Микола Савчуки (26%), Олександр Шостак (20%) та Корнилій Крупко (16,5%). Гендиректором підприємства є заслужений будівельник України Василь Каглянчук. У серпні 2018 року до Дня незалежності України Петро Порошенко нагородив його орденом «За заслуги» III ступеня. До слова, ПМК-76, попри чималий досвід роботи, дуже важко пробивається до замовника через Прозоро. Може, через те, що фірма не має кримінальних ознак?  

Ще одне замовлення від Чернівецького УКБ на суму 9,98 млн грн отримало ТОВ «Трейдербуд». Власником компанії є Петро Хрущ. Фірма неодноразово фігурувала у матеріалах «Наші гроші. Львів». Зокрема, вона  імітувала конкуренцію на тендері з будівництва дитячого садка. «Трейдербуд» фігурує  і в кримінальній справі разом із службовими особами Вижницької міськради, оскільки підприємство підозрюють  у невиконанні робіт на понад 14 млн за угодою з міськрадою, про що теж писали «НГ. Львів».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *