На Буковині – Тиждень протидії булінгу

Перш за все нагадаємо, що таким культурним та сором’язливим словом – БУЛІНГ – услід за цілим світом звичайнісіньке ЗНУЩАННЯ, або ЦЬКУВАННЯ у школі чи іншому навчальному закладі. За офіційним визначенням, Булінг – це агресивне ставлення одних дітей до інших. Та не завжди прояви булінгу відбуваються лише між учнями. Буває, що чим мало достойним заняттям займаються й наставники молодого покоління.  

Нині явище булінгу набрало поширення й розголосу настільки, що за голови схопилися і освітяни, і юристи й правоохоронні органи. В рамках оголошеного в краї Тижня протидії булінгу фахівці Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області разом із освітянами та психологами розповідають школярам про те, що  таке булінг, як захистити себе від агресії інших та що роботи, якщо стали жертвою цькування.

 За опитуваннями 2017-го року від UNISEF, 67% дітей в Україні зустрічалися  з цим явищем. З них 40% вирішили нікому про це не розказувати. І 44% з тих, що дивилися зі сторони,  не розповідали про булінг, бо їм було страшно за себе. Дівчатка частіше відчувають психологічний тиск, а хлопці ж частіше стають жертвами фізичного насильства.

Розпочали кампанію «Стоп булінг!» у Чернівцях  із правової години з учнями чернівецької загальноосвітньої школи №38 і вихованцями спортивного карате клубу «Максимум». Ініціативу «СтопБулінг»  підтримали Юлія Желєзко – майстер спорту, (І дан карате WSKF), суддя категорії В UKF, чемпіонка та призерка чемпіонатів та кубків України, багатьох міжнародних турнірів –  та переможець багатьох національних турнірів, чемпіонатів України та представницьких міжнародних змагань (I дан карате (WSKF), кандидат у майстри спорту Микола Мельничук. Година спілкування на тему: «#булитинекруто» відбулася і у Чернівецькій загальноосвітній школі №27.  Про булінг із її учнями говорили фахівці юстиції   та майстер спорту з боксу Олександр Погодін.  Дітям порадили:

*розвивати себе, бути сильними особистостями, адже таким людям  немає потреби самостверджуватися за рахунок іншого; * більше  спілкуватися з батьками, незважаючи на їхню зайнятість, тато чи мама – найближчі люди, які  вислухають, підтримають, порадять та допоможуть у  будь якій ситуації;  не замикатися в собі, а говорити про свої проблеми.

Отримати більше інформації можна за номером гарячої лінії Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Зупинімо булінг разом!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *