Бойчука пробачили, рибалки задоволені

Підсумки роботи обласної прокуратури за минулий рік та нові гучні справи нинішнього оголосив учора днями на прес-конференції Петро КОВАЛЬ, прокурор Буковини.

Справу побитих рибалок завершено.

За словами прокурора, потерпілі пробачили всіх підсудних, жодних матеріальних і моральних претензій до них не мають. Через певні обставини побиті чоловіки покази змінили – було проведено ряд експертиз і нині потерпілі категорично відмовляються писати скарги до Апеляційного суду. З їх слів, вирок, винесений районним судом, рибалок повністю задовольняє. Тож прокуратура вичерпала усі законні сили, щоб покарати винних…

Фіктивні акти та псевдопорушники.

Стосовно директора приватного підприємства «Золотий сад» прокуратура Герцаївського району порушила кримінальну справу. Протягом травня 2010 року директор складав завідома фіктивні акти виконаних робіт. У результаті – з бюджету виділено дотації у сумі 40,8 тис. грн, чим завдано державі серйозної шкоди.

А службові особи Новоселицької райсанепідемстанції та управління ветеринарної медицини Герцаївського та Глибоцького районів підробляли матеріали у справі про адміністративні правопорушення. Вони складали протоколи на громадян, які нібито скоювали правопорушення і самі платили по 51 грн штрафу, щоби створити видимість активної роботи. Насправді ж опитані громадяни жодного відношення до цих протоколів не мали і навіть про них не знали. Тому порушено кримінальні справи за ознаками зловживання службовим становищем та службове підроблення документів. Вже встановлено, що були підроблені 14 протоколів. Досудове слідство триває. Перевіряються й інші райони.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *