Посадовець Чернівецької митниці організував побори у десятки тисяч доларів

Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру начальнику одного з митних постів Буковини та його посереднику, які організували схему поборів на митниці.

Посадовець вимагав хабарі у представника одного із підприємств, яке займається перевезенням товарів з Азії та Європи. За не створення штучних перешкод під час процедури митного оформлення товарів він хотів отримувати по 1 тис. доларів США з кожної вантажівки, яка транспортувала товари. Враховуючи обсяги діяльності товариства, «заробіток» лише від цієї фірми міг складати десятки тисяч доларів.

Керівник митного посту долучив до схеми свого знайомого – колишнього працівника митниці. Той, для приховування злочину, отримував кошти винятково у Києві, де 1 лютого 2023 року його затримали «на гарячому» під час одержання чергової оплати у сумі 12 тис. доларів США.

Чиновник митниці підозрюється в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням, а його спільник – у пособництві (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *