На зброю, яку не поставили, Міноборони витратило близько 27 млрд грн

Відповідь на запит Центру протидії корупції (ЦПК) та інформація від джерел засвідчують: прострочена дебіторська заборгованість Міністерства оборони України по закупівлі зброї складає близько 27 млрд грн.

Водночас інформація про конкретні прострочені контракти прихована. Хоча, наприклад, Міноборони США щодня публікує звіти про укладені контракти на закупівлю зброї для своїх військ. Ці звіти можна побачити тут.

Наявність простроченої дебіторської заборгованості означає, що Міноборони перерахувало компаніям гроші, проте товар (тут — зброю!) так і не отримало в строк, передбачений контрактами.

Цифра у 27 млрд грн — це загальний обсяг простроченої дебіторської заборгованості розміром у 33 млрд грн, з якої вирахуновано 5,86 млрд грн (заборгованість за речовим забезпеченням) та 1 млрд грн — приблизний розмір заборгованості за іншими програмами Міноборони. Такі розрахунки підтверджують джерела ЦПК.

Центр протидії корупції

Від «Версій»: У багатьох аналітичних матеріалах, які посилаються на джерела із США, вказується сума, яка пішла з Міноборони до офшор, у розмірі 36 млрд грн, тобто 1 мільярду доларів(!). За ці гроші можна було б придбати кілька ескадрилій F-16-их. Ну а дронами закрили б усе рашистське небо….

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *