У травні знову зросте ціна на газ для населення

Відповідно до постанови уряду, ціна на газ для населення зростає поетапно. Наступне здорожчання вартості блакитного палива заплановане з травня 2019-го – до 9851 грн за тис. кубів.

Про це заявив міністр соціальної політикиАндрій Рева в ефірі телеканалу “Еспресо“.

“Для формування ціни на газ є постанова Кабінету міністрів. Ця постанова понижує ціну відповідно до розрахунку за формулою. З 1 листопада 2018-го [діє коефіцієнт] 60% від загальної ціни, яка є за формулою. Ця формула передбачає з 1 травня підвищення до 80% від загальної ціни на газ формального розрахунку”, – сказав Рева.

Він зазначив, що підвищення буде реалізоване, якщо буде діяти вказана формула. Вона, у свою чергу, залежить від ситуації в країні та економічного зростання.

Раніше ціна газу для населення з урахуванням усіх зборів становила 6958 грн за тис. кубів. Із 1 листопада вона зросла до 8548 грн за тис. кубів. До такого рішення дійшли у результаті переговорів Кабінету міністрів із МВФ.

Із травня 2019-го ціна на газ для населення повинна становити приблизно 9851 грн за тис. кубів. А з 1 січня 2020-го – приблизно 12 313 грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *