НБУ ввів в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні

Національний банк України (НБУ) з 27 квітня 2018 року ввів в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

За даними НБУ, ці монети перебуватимуть в обігу разом із монетами номіналом 1 гривня старого зразка і банкнотами номіналом 1 і 2 гривні попередніх років виготовлення.

“Новими монетами українці зможуть розраховуватися одночасно з банкнотами відповідних номіналів необмежений період часу. Вилучатися з обігу банкноти номіналом 1 і 2 гривні не будуть, згодом монети повністю замінять зношені та пошкоджені банкноти”, – наводяться в повідомленні слова директора департаменту грошового обігу НБУ Віктора Зайвенка.

Раніше повідомлялося, що НБУ має намір припинити емісію паперових банкнот номіналом 1, 2, 5 і 10 грн і замістити їх монетами відповідних номіналів.

НБУ також повідомляв, що монети номіналом 1 і 2 грн буде введено в обіг з 27 квітня 2018 року, номіналом 5 і 10 грн – окремим рішенням НБУ.

Перший тираж монет 1 і 2 грн становитиме 5 млн шт. кожного номіналу, вони вводитимуться в обіг у міру вилучення з обігу зношених купюр відповідних номіналів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *