Міністр фінансів прогнозує проблеми з платоспроможністю і подальше падіння гривні

Через припинення співпраці України з Міжнародними фінансовими організаціями можуть виникнути проблеми з платоспроможністю держави.

“Україна може виконати умови для отримання чергового траншу кредиту МВФ у першому кварталі поточного року”, – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, пише “Економічна правда”.

Чиновник наголосив, що затягування з відновленням фінансування від МВФ – один із чинників ослаблення гривні.

“Моє завдання як міністра фінансів – продовжити успішну роботу з МВФ. Коли ми маємо програму з МВФ, то можемо отримати додаткове фінансування від Світового банку, ЄС. Ці гроші зараз важливі”, – сказав Данилюк.

Він додав, що нинішній обсяг резервів Нацбанку -$6,7 млрд – це комфортний рівень.

“У разі відсутності кредитів МВФ Україні доведеться шукати альтернативні джерела фінансування, що не так і просто”, – резюмував Данилюк.

МВФ у березні 2015 року схвалив 4-річну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала від Фонду 4 кредитних транші на загальну суму $8,7 млрд.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ поки не запланував подальше виділення кредитного траншу. Оскільки не всі умови завершення перегляду були виконані українською стороною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *