ДПА в Чернівецькій області: Дякуємо платникам за кожну сплачену копійку

Завдяки їм буковинські податківці – перші в Україні за станом наповнюваності бюджетів. Про роботу податківців краю йшлося на прес-конференції голови ДПА в Чернівецькій області Олександра ФИЩУКА.

План надходжень до зведеного бюджету перевиконано на 105,7%. До державного бюджету зібрано 446,4 млн. грн, а до місцевих – 478,9 млн. грн. Найкраще «збиралися» податок на прибуток – 170% від плану — та ПДВ – 132%.

Недорахувалися буковинські податківці лише 15 млн. грн акцизного збору та 13 млн. грн рентної плати. «Підвела» фірма «Златогор», яка 4 місяці не працювала, бо не мала ліцензії, а потім замість горілки почала розливати вино. Серед районів «не витримали» податкового навантаження лише Кіцманщина та Виж­ниччина.

Податкова міліція торік викрила 62 злочини у сфері оподаткування, з них 15 – ухиляння від оподаткування в особливо великих розмірах. До суду направлено 49 кримінальних справ, з яких 42 – з обвинувачувальним висновком. Припинено діяльність 39 «підпільних» цехів, 11 з яких виготовляли фальсифікований алкоголь.

Перевірками виявлено 18 схем мінімізації податкових зобов’язань і 2 – ухиляння від оподаткування. В області діють 24 збиткові підприємства, загальні збитки яких становлять 20 млн. грн. А от податкового боргу накопичилося вже аж 48  млн. грн. Найбільше заборгували виправна колонія у Сокирянах і «найбідніші» — «Чернівціводоканал» та комбінат хлібопродуктів.

Принагідно Олександр Фищук нагадав, що в розпалі – кампанія з декларування доходів  громадян. Торік декларації подали 4874 особи. Задекларували майже 94 млн. грн. Податківці донарахували 4,5 млн. грн, а повернули платникам – 788 тис. грн. Детально про особливості декларування доходів-2008 читайте в наступному числі «Версій».

Лєра ЯСНИЦЬКА, Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *