Україні вистачить газу, щоб перезимувати – “Нафтогаз”

У Кабміні розраховували, що в сховищах буде майже на мільярд кубометрів палива більше

Україна накопичила газ на опалювальний сезон. Фото: AFP

В українських підземних сховищах газу (ПСГ) накопичена достатня для проходження опалювального сезону кількість палива. Про це заявив комерційний директор “Нафтогазу” на своїй сторінці в Facebook.

“Без газпромівського газу ми спокійно обходимося. У наших сховищах вже достатньо газу для нормального проходження зимового періоду”, – зазначив Вітренко, коментуючи суд з “Газпромом” в Стокгольмі.

Згідно з оперативними даними оператора української ГТС компанії “Укртрансгаз”, станом на 7 жовтня в ПСГ перебувало 16,58 млрд кубометрів газу. Це на 500 млн “кубів” газу більше, ніж було станом на кінець вересня.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив про плани щодо накопичення в ПСГ України на 1 жовтня 2017 року 17 млрд куб. м газу для проходження опалювального сезону 2017-2018 років. Однак досягти планового показника за запасами газу Україні не вдалося. Торік Кабмін також наполягав на наявності 17 млрд куб. м газу в ПСГ, проте “Нафтогаз” вирішив запасти 14 млрд куб. м.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *