Чернівчан годують казна-чим. І найменших – теж!

100% дитячого харчування знято з продажу в аптеках Чернівців через фальсифікат. Суміш мала поганий запах, а на упаковках з брендами відомих виробників не було зазначено терміну придатності.

На прес-конференції Бориса БАГЛЕЯ, начальника управління у справах захисту прав споживачів в Чернівецькій області, обговорювався стан якості продуктів харчування в торговельній мережі.

– Ми виявили майже 90% порушень у перевірених нами торік закладах, – наголосив Борис Михайлович. І виявили 2392 різних видів порушень прав споживачів. Основні серед них – невідповідність вимогам нормативних документів, відсутність супровідних документів та достовірної інформації про товари. На деяких товарах взагалі не було жодного маркування, терміну придатності та дати виготовлення, не вказувалося, хто виробник.

Нині діє мораторій на планові перевірки ринків, – продовжив п. Баглей. –Тому ми не маємо можливості миттєво реагувати на звернення і скарги споживачів. А відсутність елементу несподіваності негативно впливає на ефективність контролю, адже підприємці знають, коли буде перевірка, тож і вживають відповідні заходи. Ми тим часом змушені витримувати 10-денну процедуру.

1 хлібина повинна  важити близько 680 г.

– Один хитрий підприємець вирішив нажитися на неуважності людей. Тому й продавав хліб зі штампом «ХКЧ» (натомість у Чернівецького хлібокомбінату – «ЧХК»), – каже головний захисник прав споживачів. Нині багато людей скаржиться на неякісний хліб. Але поки ще жодного зразка нам не принесли. Тож, можливо, саме хліб з позначкою «ХЧК» замість «ЧХК» і був неякісним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *