Зустріч із воїном-захисником у Чернівецькому художньому музеї

Це була і сподівана, і несподівана зустріч водночас. На персональній виставці Анатолія Житарюка побачила переселенку з Донецької області пані Наталю Корецьку.

Мама і син.

З цією приємною чорнявою жінкою, яка, за її словами, за період війни кардинально переглянула свої погляди на Україну, росію та українців, познайомилася кілька місяців тому під час цікавої події. Донецький художній музей презентував у Чернівцях роботи її сина – краматорського художника захисника України Артура Новікова.  Серед його робіт особливу увагу привертали знімки, зроблені на фронті. Річ у тім, що Артур і там не переставав писати, тільки полотнами на мольбертах уже слугували стіни будинків. На них він зображав сучасних українських вояків в образах козаків. Недарма ж колись Наполеон зауважив, що коли б у нього було в підпорядкуванні козацьке військо, він завоював би увесь світ.

Колажі із цих військових робіт Артура НОВІКОВА, художника із Краматорська , який уже 26 лютого захищав Україну у лавах ЗСУ, були представлені на його персональній виставці «Рідні барви 4.5.0», яка відбулася  у Чернівецькому художньому музеї в грудні 2022 року.

…Та, як з’ясувалося, пані Наталя була на виставці не сама. У відпустку та на лікування до неї у Чернівці приїхав син. Щоправда, вони мали намір повернутися до Краматорська.

Артур із захопленням оглянув експозиції нашого Художнього музею. Та й загалом він був у захваті від маленького Відня, як колись називали Чернівці…

Людмила Чередарик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *