Євген Камший – «На шляху до відродження»

Чернівці – унікальне місто з багатьох причин. Одна зі складових  цієї унікальності – його митці. Саме чернівецька земля породила десятки, ні, якщо точніше – сотні видатних художників, архітекторів, дизайнерів, ювелірів, майстрів народної творчості. Їхні імена відомі на всіх континентах світу, бо саме їхні роботи творили мистецький простір тих держав, де вони потім мешкали.

Приємно, що й нині творчі традиції Чернівців мають своє продовження: в місті постійно відкриваються виставки. І, що характерно, не тільки в Художньому музеї, а й у бібліотеках, різних арт-просторах, і навіть у приміщенні обласної військової адміністрації…

Ось і вчора у Виставковій залі на вул І.Франка презентував свій доробок Євген Камший. Архітектор, дизайнер інтер’єрів, він тільки 2019 року повернувся до Чернівців, де колись закінчував середню школу. І саме тут, на рідній землі, його ніби «прорвало».

– Я зайнявся нарешті тим, до чого завжди прагнула моя душа», – зізнається художник. Своїй виставці він дав символічну назву – «На шляху до відродження».

Гадаю, навіть побіжно оглянувши графіку та портретний живопис Євгена Камшия, не можна пройти повз Виставкову залу, не завітавши до неї. Тим паче, що, повірте на слово, знімок і приблизно не передає безпосередню енергетику художнього твору. А всю його потужність, філософію та красу відчуєте, коли стоятимете навпроти картини… Не втрачайте такої можливості!

  Так художник побачив Заздрість/Вдячність.Із циклу “Сім гріхів”

   

 

Портрет друга.

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *