Електроенергія: область забезпечена на 40%, але реклама у центрі Чернівців світиться…

Що повідомляє «Чернівціобленерго» і що кажуть буковинці 

В умовах жорстких обмежень дозволеного навантаження для області – 145 МВт, –  вкрай важко працювати за графіками стабілізаційних відключень і суворо їх дотримуватися. Наданих Укренерго для нашого краю лімітів споживання (в межах 40 відсотків від потреби) вкрай мало, щоби сформувати графіки погодинних відключень і дотримуватися їх виконання.

Запроваджено також із 8 грудня екстрені відключення по Чернівецькій області

  1. З технічних причин не можна гарантувати відкл/вкл рівно о зазначеній годині, оскільки бригада має доїхати до енергооб’єкту і виконати дії з техніки безпеки. Тому відключення можуть відхилятися на 20-40 хввід години, зазначеної у графіку.
  2. Через різке непрогнозоване збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов’язаний негайно вжити заходів, щоб його знизити. Такі аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.

Дізнатися, до якої групи споживачів увійшла ваша адреса, ви можете: у файлі Excel – для міста Чернівці; у файлі Excel – для районів області.

Важливо! Електроенергія може бути відсутня також і з інших причин, наприклад через аварійні або планові роботи в мережах.

Що кажуть чернівчани

Вони розуміють усю складність ситуації та необхідність  економії. Втім, дехто каже, що через відключення нині використовує більше електроенергії, ніж зазвичай. Бо постійно використовує  посудомийну машину, включає опалення, коли навіть цього не треба тощо.

А дехто надсилає до редакції знімки центру міста Чернівців (учорашній вечір, 9 грудня), які ми й опублікували, обурюючись при цьому яскравим освітленням. «Складається враження, що існує два різних міста. Одні Чернівці яскраво «палають», інші – занурені у постійну темряву», – кажуть вони. Подібне спостерігається і в Новоселиці та деяких інших районних центрах, центри яких ніколи не відключаються. А людям хочеться справедливості. А ще вони вболівають за справжню економії електроенергії.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *